WordPress

WordPress är idag det mest använda publiceringsverktyget i världen. WordPress är ett välkänt, stabilt och anpassningsbart verktyg.

wordpress logo

Enkelt

Enkelheten skapar engagemang och det blir plötsligt roligt att skriva och uppdatera, ta nya bilder och publicera dessa. Det är lika lätt att sedan dela detta till olika social medier. Detta kan i sin tur öka trafiken och era besökare upptäcker dig och ditt företag på ett nytt sätt.

Anpassningsbart

WordPress är ganska lätt att bygga ut och det kan ofta lösas med s.k. med plugins eller tillägg. Det kan vara formulär för olika ändamål, flerspråksstöd, sociala medier, bildspel, bildhantering osv.

WooCommerce är också ett sådant tillägg och gör det möjligt för er att sälja produkter, direkt från er hemsida. Fantastiskt eller hur?

Var det någon som sa gratis?

WordPress är open source. Det betyder bl.a. att ni fritt att använda det på vilken webbplats som helst utan att betala någon licensavgift. Det som kan kosta pengar är ibland tema och vissa tillägg där min erfarenhet säger att dessa är det bästa.

WordPress är ett modernt publiceringsverktyg med fokus på utseende, webbstandard och användarvänlighet. Det är ett perfekt verktyg för både privatpersoner och företag.

Lätt att lära sig

Gränssnittet i WordPress är lätt att förstå. Till skillnad från många andra gränssnitt är det ganska avskalat. Ni kan lätt ställa in vad ni vill se och varje enskild användare kan själv anpassa och bestämma hur gränsnittet ska se ut.

Extra funktioner finns i form av tillägg och är oftast väldigt lätta att använda. Mallar kan skapas och kan enkelt återanvändas och det blir busenkelt att bygga ut med nya sidor utan att behöva lägga timmar på att få det snyggt.

Att skriva inlägg/skapa sidor i den visuella redigeraren är lika enkelt som att skapa ett Word-dokument. Vill man kunna modifiera, lägga till funktioner eller ändra i utseende så behöver man ha mer kunskap i t.ex XHTML, CSS och grundläggande PHP kunskaper.

Multisite

Multisite är en typ av WordPress-installation som låter dig skapa och hantera ett nätverk med flera webbplatser från en enda WordPress-instrumentpanel. Detta gör att du enkelt kan göra ändringar och hålla alla dina webbplatser uppdaterade från ett ställe.

Du kan skapa ett multisite-nätverk för dig själv som bara du har tillgång till. Eller så kan du lägga till andra användare som kan skapa sina egna webbplatser i ditt nätverk.

Ps. Webbplatser som skapats i ett multisite nätverk delar inte media. Det betyder att du inte kan komma åt en webbplats bilder från en annan webbplats i nätverket. Detta kan dock lösas med ett plugin (shared media library)