WordPress äger!

35% av alla hemsidor drivs idag av WordPress vilket gör WordPress till den mest använda publiceringsplattformen. WordPress är väletablerat bland företag som insett värdet i att enkelt kunna hantera och uppdatera innehåll och utveckla efter behov. Det är alltså en bra investering även på sikt.

Hemsidan är ditt “skyltfönster” som berättar vem du är, vad du står för och vad du erbjuder. Det är viktigt att hemsidan sköts och därför erbjuder jag både anpassade kurser och service & supportavtal.

Varför WordPress

WordPress är ett stabilt och anpassningsbart verktyg. Det är lätt att lära sig och jag påstår att vem som helst kan lära sig att sköta sin hemsida. Enkelheten skapar engagemang och det blir roligt att skriva och uppdatera, ta nya bilder och publicera dessa.

Det är lika lätt att sedan dela detta till olika social medier. Detta kan i sin tur öka trafiken och din besökare upptäcker dig och ditt företag på ett nytt sätt.

f

Anpassningsbart och något att växa med

WordPress är ganska lätt att bygga ut och det kan ofta lösas med s.k. med plugins eller tillägg. Det kan vara formulär för olika ändamål, flerspråksstöd, sociala medier, bildspel, bildhantering osv.

WooCommerce är också ett sådant tillägg och gör det möjligt för dig att sälja produkter, direkt från din hemsida. Fantastiskt eller hur?

WordPress är fritt att använda

WordPress är Open Source. Det betyder bl.a. att du är fri att använda det på vilken webbplats som helst utan att betala någon licensavgift. Det som kan kosta pengar är en del tema och tillägg där min erfarenhet säger att dessa är det bästa.

WordPress är ett modernt publiceringsverktyg med fokus på utseende, webbstandard och användarvänlighet. Det är ett perfekt verktyg för både privatpersoner och företag.

Mobilanpassat

Mobilsurfandet ökar drastiskt och det är därför enormt viktigt att din hemsida även fungerar i en mobil enhet. Hemsidor som skapats för enbart datorer blir snabbt omoderna och lägger man till kravet vi ställer på tillgänglighet finns det ingen utväg. Du har kanske hört talas om ”responsiv webbdesign”. Detta betyder helt enkelt att hemsidan anpassar sig och ”byggs om” för att passa in i skärmen den visas på.

Tittar du på denna hemsida på din laptop kan du prova detta direkt genom förminska fönstret. Voila!

Lätt att lära sig

Administrationsgränssnittet i WordPress är lätt att förstå. Till skillnad från många andra admingränssnitt är det ganska avskalat. Du kan lätt ställa in vad du vill se och varje enskild användare kan själv anpassa och bestämma hur gränsnittet ska se ut. Som en vanlig bloggare eller administratör så behöver man inte några direkta kunskaper alls.

Extra funktioner finns i form av tillägg och är oftast väldigt lätta att använda. Mallar finns i tusental för att snabbt och smidigt kunna ändra utseendet på sin webbplats.

Att skriva inlägg/skapa sidor i den visuella redigeraren är lika enkelt som att skapa ett Word-dokument. Vill man kunna modifiera, lägga till funktioner eller ändra i utseende så behöver man ha XHTML, CSS och grundläggande PHP kunskaper.